Krimpen aan den IJssel in de jaren ’60

De Historische Kring Krimpen heeft in 2010 samen met de Historische Vereniging Capelle, de Kunstkring Krimpen en het Streekmuseum een manifestatie gehouden over de jaren zestig. Met deze jaren begon een maatschappelijke en culturele ontwikkeling in Nederland, die ons land ingrijpend heeft veranderd. Ook is de ruimtelijke ontwikkeling in Capelle en Krimpen in die jaren in een razend tempo op gang gekomen.

De manifestatie gaf een beeld van die tijd in Krimpen en Capelle. Wat gebeurde er, wat is er inmiddels verdwenen, welke nieuwe dingen zijn erbij gekomen, welke activiteiten werden er ontplooid op maatschappelijk, cultureel en sportief gebied, hoe stond het met de jeugdcultuur?  Om de sfeer uit die jaren terug te roepen werd in het Streekmuseum een keuken, huis- en tienerkamer ingericht van zowel begin als eind jaren zestig.

De film bevat:

  • Een introductie in hoe een en ander in Krimpen is verlopen.
  • Een overzicht van de tentoonstelling in 2010 in het Streekmuseum met onder meer de inrichting van een keuken, huis- en tienerkamer uit de jaren zestig.
  • Een overzicht van de geschiedenis van de Krimpense rockband “The Crew” onder de titel “Van Les Sauvages tot Crew 1966 – 1981”.
  • Een impressie van de tentoonstelling samengesteld door de Historische Vereniging Capelle in haar historisch museum aan de Bermweg in Capelle.
  • Een optocht in september 2010 van voertuigen uit de jaren zestig.
  • Beelden van de winter 1963 onder de titel “schaatspret bij de brug”

Lengte film: circa 33 minuten